Bodrum’da Balık Tutmanın Püf Noktaları

balık tutmanın püf noktaları

Balık tutma pek çok kişi için vazgeçilmek bir tutkudur. Çünkü içinde hem emeği hem de ödülü barındırır. Bu yüzden balık tutmaya bir kez başladığınızda kendinizi bu spora adamış hissedersiniz.

Her şeyde olduğu gibi balık tutmak da zamanla gelişen ve tecrübe ile mükemmelleşen bir spordur. Tabii içinde şans faktörü olduğunu da söylemeliyiz fakat iyi bir balıkçı kendi şansını da yaratabilenlendir. Şimdi sizlerle balık nasıl tutulur ve balık tutma püf noktalarını paylaşmak istiyoruz.

Sizler de kalem kağıtlarınızı ya da bilgisayarlarınızdaki / telefonlarınızda not defterini açın ve bizimle birlikte hayali bir ava çıkın. Rotamız Bodrum Bitez ve Aktur’dan Çelebi Adası.

Balık Nasıl Tutulur?

balık nasıl tutulur

Balık nasıl tutulur sorusunun cevabını vermek için sayfalarca yazmamız gerekir ancak biz öncesinde sizlerle kısa bilgiler paylaşmak istiyoruz. Balık tutmak istiyorsanız bilmeniz gereken temel konular mevcut. Bunlar ise sırası ile şöyle:

  • Balıkların cinsleri ve bu balıkların avlanma zamanları: Çünkü avlanma yasaklarının olmaması, avladığınız balığın koruma altında olup olmadığını bilmeniz çok önemli.
  • Balık tutma araçları: Kullandığınız araçların kabiliyetlerini bilmeniz işinizi kolaylaştırır ve balık tutma deneyiminizi ileri taşır.
  • Denizcilik bilgisi: Yalnızca balıklarla değil aynı zamanda denizle de uğraşmanız gerektiği zamanlar olabilir. Bu sebeple denizi, dalgaları ve biraz da denizcilik terimlerini bilmelisiniz.

Balık tutmanın çok farklı yöntemleri olsa da temelde iki şekilde tutulduğunu söyleyebiliriz. Bunlardan ilki ağ ile ikincisi ise olta iledir. Ağ ile balık avlama biraz daha fazla balığın toplanmak istendiği, temelde satış odaklı yapılan işler içindir. Hobi ve spor olarak olta balıkçılığı daha çok tercih edilir.

Olta ile balık tutmak isteyenlerin bilmesi gereken birkaç detay ise oltası, misinası ve yeminin ne olduğudur. Tutacağınız balığa göre kullanmanız gereken olta uzunluğu ya da esnekliği, misinanın kalınlığı, yemin kendisi değişecektir. Çünkü bu üçünü iyi bilmek iyi bir balıkçı olmanıza yardımcı olacaktır.

Hangi balık için hangi yemi kullanacağınızı bilmeniz de çok değerli. Örneğin kurtçuk ile barbunya, tekir ve kefal avlanabilirken uskumru ile neredeyse her balık avlanabilir gibi.

Balık Tutma Püf Noktaları Nelerdir?

bodrum'da nasıl balık tutulur

Temel seviyede balık tutmaya dair sizinle bilgileri paylaştığımıza göre her zaman aklınızda olması gereken birkaç püf noktasını da iletmek isteriz.

  • Sabırlı olun: Balık tutmak sabır gerektiren bir iştir. Bu yüzden balık tutarken dikkatinizi vermeniz gerekiyor. İlginizin dağılmaması için odağınızı oltada tutabilirsiniz.
  • Gürültü yapmayın: Genellikle balıklar gürültüyü çok sevmezler. Bu sebeple daha sakin ve sessiz bir sporla uğraştığınızı bilmeniz gerekiyor. Gürültü kaynaklarını ortadan kaldırarak kolaylıkla balık tutabilirsiniz.
  • Yedekli çalışın: İğneniz, misinanız, oltanın ucuna taktığınız zilinizin dahi yedeği olduğundan emin olun. Yeminizi de fazla kullanabilme ihtimalinize karşı yedekli tutmayı unutmayın. Çünkü neler yaşanacağı o ana kadar tahmin edilemez.

Bodrum’da Balık Avı Turları

bodrum'da balık avı turu

Ben tek başıma balık tutmak istemem, en az 2 kişi olsun ya da arkadaşlarımla keyifle balık avına çıkmak isterim diyorsanız BOGES’in size çok güzel bir haberi var. BOGES’in tekneleri ile Bodrum Bitez ve Aktur’dan yıla çıkıp Çelebi Adası’na demirleyebilir, arkadaşlarınızla birlikte 07:00 – 09:00 ya da 17:00 – 19:00 saatleri arasında balık tutabilirsiniz. Bodrum’un masmavi sularında deniz canlıları ile buluşmak için artık çok fazla sebebiniz var. Dilerseniz oltanızla gelin, dilerseniz de BOGES sizin için olta ve yem temin etsin. Hemen balık tutma serüvenini başlatmak için Fishing Trip sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Denizin keyfini çıkardığınız harika günleriniz olsun.