Yelkenli FunBoat

Deniz ile olan bağınızı bir üst seviyeye çıkarmak, kendinize yepyeni bir eğlence alanı yaratmak istiyorsanız yelkenli funboat'u denemek en mükemmel alternatiflerden biri olacaktır. Klasik yelkenlilerden biraz daha küçük, özellikle başlangıç seviyesinde yelkene alışmak isteyenler için iyi bir başlangıç noktası.

Yelken Bodrum

Neden Denemelisiniz?


Keyifli dakikalar geçirirsiniz

Yelken mantığına alışırsınız

Eğlencenin tadına varırsınız

Çocuğunuzla deneyimleyebilirsiniz

Tek derste öğrenebilirsiniz

Yelkenli FunBoat ile İlgili Sorular

Düzenli çalışan ve dikkatli bir kişi ortalama 1-2 ders alarak yelkenli funboat öğrenebilir.
Eğer ilk kez binecekseniz mutlaka rüzgar bilginizin olduğuna emin olmalı, denge gibi unsurları göz önüne almalısınız.
Yelkenli funboat yapmak için denizin düz, havanın hafif rüzgarlı olduğu zamanda daha çok zevk alırsınız. Bunun için günün her saati uygun olabilir.

Yelkenli FunBoat Nedir?

Yelkenli funboat, 1 ya da 2 kişinin kullanabileceği, genel olarak ebeveynlerin çocukları ile birlikte mini bir yelkenli deneyimi yaşamalarını sağlayan, kolay öğrenilebilir ve başlangıç seviyede rüzgar bilgisi ile rahatlıkla yapılabilir bir su sporudur.

Nerede Seyahat Edilir?

Bodrum su sporunda akla gelen ve en çok tercih edilen destinasyonlardan biridir. Özellikle Bitez su sporları ile pek çok tatilcinin ilgisini çeker. Bunların yanı sıra Bodrum yelken kiralama gibi farklı aktivitelerle Bodrum’un mükemmel denizinde yepyeni maceralara atılabilirsiniz.

Yelkenli Funboat Seyir Şekilleri Nelerdir?

6 önemli şekil mevcuttur. Bu seyir şekillerini bilerek çok daha kolay bir şekilde bu deneyimi yaşayabilir, eğlencenin ve maceranın tadını çıkarabilirsiniz. Seyir şekilleri, teknenin başından kıçına doğru bir doğru geçiyor gibi varsayılarak rüzgarın bu doğru ile yaptığı açıya göre belirlenir.

  • Ayı bacağı: Pupa seyrinde floğun ana yelkenin tam tersine ıskotasının çarmıh teli dışından alınarak açılmasıdır.
  • Pupa: Tekne rüzgarı arkadan aldığında ve açısı 180 dereceye vardığında ortaya çıkan seyirdir.
  • Apaz: Tekne rüzgarı yandan aldığında ve bu rüzgar doğru ile 90 derece bir açı yaptığında ortaya çıkan seyirdir.
  • Orsa: Teknedeki doğrunun rüzgara doğru en küçük açıyla gittiği yani en az 45 derecelik açıyla gittiği seyirdir.
  • Dar Apaz: Orsa-Apaz arasındaki yelkenin rüzgara olan açısının 45 ile 90 derece arasında olduğu seyirdir.
  • Geniş Apaz: Bu kez apaz ile pupa arasındaki açı ile yapılan seyirlerdir. 90 ile 180 derece arasındaki açı ile ilerlenir.

BOGES’te yelkenli funboat eğitimi aldığınızda tüm bu konuları da detaylı bir şekilde öğrenmiş olursunuz. Bodrum’da yelkenleri açmak için harekete geçmenizin zamanı gelmiş demektir. Merak ettiğiniz tüm konular hakkında detaylı bilgi alabilmek için her zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz.